داشتن گیاهان داخلی می تواند محیط خانه شما را سرزنده و شاداب کند. علاوه بر این، گیاهان آپارتمانی می توانند فضای خانه را تصفیه کنند و بر سلامت عمومی خانواده تأثیر بگذارند. اما اگر این گیاهان آپارتمانی پژمرده و بی برگ شوند راه حل چیست؟ راز نگهداری از گیاهان آپارتمانی چیست که در برخی خانه ها یک گیاه آپارتمانی چندین سال عمر می کند اما همان گل در جای دیگر چندین هفته زندگی می کند؟ راز نگهداری از گل های آپارتمانی را به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
نفس گیاهان را تازه کنید
گیاهان آپارتمانی به هوای تازه نیاز دارند، بنابراین لازم است پنجره ها برای حمایت از گیاهان آپارتمانی باز شوند و اکسیژن تازه وارد فضای ساختمان شود. رسیدن اکسیژن کافی به گیاهان آپارتمانی باعث سالم ماندن ساقه گیاه و شادابی رنگ برگ های آن می شود، بنابراین صبح پنجره را باز بگذارید تا هوای تازه وارد خانه شود.
بدون نور زندگی ممکن نیست
گیاهان به نور خورشید زیادی نیاز دارند زیرا نور خورشید نقش مهمی در سبز شدن گیاهان دارد، بنابراین حتما گیاهان را در جایی قرار دهید که نور کافی به آنها برسد.
البته همه گیاهان به یک اندازه به نور خورشید نیاز ندارند و برخی به نور کمتری نیاز دارند، قرار دادن این گیاهان در زیر نور مستقیم خورشید باعث رنگ پریدگی، زرد یا خشک شدن گیاه می شود. بنابراین هنگام نگهداری از گیاهان آپارتمانی، نور باید به صورت غیر مستقیم به گیاه بتابد.
در آب دادن زیاده روی نکنید
گیاهان مانند همه موجودات زنده به مقدار مشخصی آب و غذا نیاز دارند، بنابراین آبیاری بیش از حد و آبیاری در فواصل نامنظم و بسیار کوتاه باعث خشک شدن یا پوسیدگی آنها می شود. باید بدانید که زیر گلدان ها باید یک یا چند سوراخ وجود داشته باشد تا آب از تمام قسمت های گلدان عبور کند و به تمام ریشه ها برسد. وجود این سوراخ ها سبب جریان هوا شده و به ریشه ها اجازه تنفس می دهد.
به خاک گلدان رسیدگی کنید
در نگهداری گلدان های خانگی باید به خاک آن ها توجه کرد، بهتر است خاکی را انتخاب کنید که با کمی ماسه مخلوط شده باشد. فشرده کردن خاک گلدان اشتباه است زیرا منافذ کوچکی لازم است تا جریان هوا و اکسیژن به نقاط مختلف خاک برسد.
پس از مدت معینی، گلدان باید عوض شود. این دوره زمانی برای گیاهان مختلف متفاوت است. اما به طور کلی وقتی ریشه ها به سوراخ های ته گلدان رسید، باید گیاه را به گلدان بزرگتری منتقل کنید.
همچنین پس از گذشت حدود شش یا هفت ماه از آنجایی که گلدان مواد مغذی خود را از دست داده است، باید گلدان جدیدی انتخاب کنید. با توجه به رشد گیاه در این مدت بهتر است گلدان جدید کمی بزرگتر از گلدان قبلی باشد.
حرارت را در سطح متعادل نگه دارید
دمای نگهداری گلهای آپارتمانی در زمستان و تابستان باید در حد 22 تا 25 درجه سانتیگراد باشد، نگهداری گیاهان در دمای پایین باعث پژمردگی و از بین رفتن طراوت گیاه می شود.
به فکر زمستان هم باشید
در زمستان دمای هوا به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و بسیاری از گیاهان به خواب زمستانی می روند، بنابراین اگر گیاهان شما در زمستان خشک به نظر می رسند، نترسید. تنظیم دما برای حفظ گل های آپارتمانی در زمستان مهم است، بنابراین بهتر است گل ها را گرم کنید این روش یک روش غیر مستقیم است. یعنی کل فضای اتاق را گرم کنید و با مشاهده خشکی ظاهری گیاهان گلدان را عوض نکنید و تعویض گلدان و خاک را به بهار موکول کنید.
رطوبت کم
در فصل زمستان و گرم شدن خانه، میزان رطوبت خانه کاهش می یابد و کمبود رطوبت به صورت قهوه ای شدن نوک برگ گیاهان خود را نشان می دهد.
آبدهی نامناسب و تشکیل نمک
عدم دادن آب کافی به گیاهان گلدانی و خیس کردن خاک به طوری که آب سرریز و از زیر گلدان خارج شود منجر به تشکیل املاح می شود که مانع رشد گیاه می شود.
بی توجهی به آفت گیاهان
تارتنچه، شته،خستر آردپوش از جمله آفاتی هستند که خیلی سریع رشد می کنند و می توانند در یک روز کل گیاه را احاطه کنند. اگر این آفات به اندازه کافی مقاوم باشند، گیاه بهبود نمی یابد.
گل را به گلدان محدود کنید
رشد گیاه بیش از اندازه گلدان باعث می شود ریشه ها به دور خود در داخل گلدان بپیچند و رشد آنها را محدود کنند. گیاهان در گلدان هایی که اندازه آنها کوچکتر است خیلی سریعتر خشک می شوند، بنابراین باید گلدان را در شرایط مناسب تعویض کرد و از گلدانی متناسب با اندازه گیاه استفاده کرد.
بدون دیدگاه